Tornedal & Co!

Sommaren 2015 öppnade jag och 2 kollegor i designbranchen en gemensam butik i hjärtat av Haparanda. Tornedal & Co huserar i Jalahuset, vid torget. Vi samlar hantverk, design, konst och kultur från hela Tornedalen och även från utflyttade tornedalingar som numera har hela världen som arena.

Butiken 1

Sommaren 2016 öppnade vi även café och galleri. Vi byter utställare ca en gång/månad och utvecklar hela tiden nya godsaker. I caféet ställer vi också till med kulturevenemang mellan varven.

Karta till oss svenska

Välkommen att besöka oss! Både i verkligheten och på nätet. Från hemsidan hittar du  vidare till fb och vår webshop.  Vi ses i Haparanda!

/ Marju

Sommarbutiken i Kukkola 2014

För andra året i rad driver jag, tillsammans med några hantverkarkollegor, den fina butiken i Klocktornet. I år har vi produkter från flera nya hantverkare och konstnärer!

Kulturbyn i Kukkola

Kukkolaforsen är ett välbesökt utflyktsmål under sommaren. Förståeligt, eftersom det bjuder på sikfiske, restaurang och konferens, stugor och bastu, forsen och den vackra naturen, samt hantverksbutiken i Klocktornet och konstutställning i kvarnarna!

Kulturbyn i Kukkola

Välkommen att besöka oss i sommar! Butiken öppnar midsommarafton, tillsammans med vernissage för årets konstutställning ”Rost” och Kukkolaforsens traditionella midsommarfirande. För aktuella öppettider, evenemang och annan information, följ Kulturbyn i Kukkolas facebooksida.

Kulturbyn i Kukkola

Denna sommar finner du mig i Kulturbyn i Kukkola! På midsommarafton slår vi upp portarna till butiken i Klocktornet. Där kommer vi att sälja hantverk, design, kläder, konst och allt möjligt vackert skapat av lokala förmågor.Butiken i Klocktornet

 SONY DSC

Förutom butiken kan du besöka Kvarnarna och njuta av konst i underbar miljö!

SONY DSC

På området finns också många vackra gamla fiskebodar, den brusande forsen, sikhåvning, fiskemuseum och härliga strövområden. Köp en glass i restaurangen, ta med kameran och strosa! Vi ses i Kukkola 😉

 

För aktuella öppettider och happenings, gilla Kulturbyn på facebook!

Kulturveckan Vinterglöd 22/2-3/3

Tornedalska Former Popup: Ateljén på Stationsgatan byggs tillfälligt om till butik. Öppet 22:a feb – 3:e mars kl. 10-18. Här hittar du Marju Matsin Design och några andra väl valda designers och konstnärer från trakten. Det blir även stickcafé med Tygern 25-26 februari kl.16-19. Ta med stickningen och kom! Välkommen!

Kukkola fashion16